Online Bitcoin Wallet (Portemonnee) aanmaken

Online portemonnee aanmaken. Er is veel keuze in online portemonnees. In deze handleiding beschrijf ik het aanmaken van

Online portemonnee aanmaken.

Er is veel keuze in online portemonnees. In deze handleiding beschrijf ik het aanmaken van een portemonnee bij BTC.com, zoals dit werkt per augustus 2018. Ga naar BTC.com en klik op “Wallet”

printscreen btc.com wallet


Klik op Wallet maken


Vul jouw emailadres in en kies een veilig wachtwoord, ga akkoord met de voorwaarden en klik op “Nieuwe wallet aanmaken”


Herhaal je wachtwoord


Download je wallet backup als PDF en sla deze op een veilige plek op, waar je het altijd kunt terug vinden. Deze backup heb je nodig op het moment dat je op de een of andere manier geen toegang tot je wallet meer hebt.


Geef aan dat je de wallet backup veilig hebt opgeslagen en klik op “Verder”


Je krijgt de melding dat het verstandig is tweeledige verificatie (tweeweg authenticatie) aan te zetten. Doe dit direct! Klik op de oranje knop “Instellingen”


Klik op “off”


En voer je wachtwoord in


Scan de QR code met Google Authenticator of Authy. Het is belangrijk dat je weet hoe tweeweg authenticatie werkt. De tweeweg authenticatie gebruik je nagenoeg overal. Op elke Exchange of wallet die je aanmaakt om te kunnen traden.

Als je de stappen bent doorlopen staat de 2FA op “On”


Hierna kun je ook even je email adres verifiëren, dan staat de beveiliging van je portemonnee op 100%. Klik hierna op “Ontvangen” op het adres van jouw portemonnee te zien.


Dit adres, bestaande uit een lange reeks hoofdletter, kleine letters en cijfers, heb je nodig om de Bitcoins die je wilt kopen op te storten. Zie: Bitcoins kopen.

Pin It

Laat een reactie achter