MACD

MACD, staat voor Moving Average Convergence/Divergence en is een trading indicator gebruik in technische analyses in onder andere

MACD, staat voor Moving Average Convergence/Divergence en is een trading indicator gebruik in technische analyses in onder andere de cryptocurrencymarkt. MACD is bedacht door Gerald Appel rond het einde van 1970. In de video die ik tegenkwam op het web leer je hoe je MACD kunt gebruiken om koop en verkoop signalen te bepalen. Let op! MACD is alleen een indicator. De markt bepaald altijd haar eigen koers.

In het kort: Wanneer de MACD lijn de signaallijn kruis is er een koop/verkoop signaal. (Van boven door de signaallijn naar beneden = verkoop, van onder door de signaallijn naar boven = koop) Hoe meer de lijnen uit elkaar zijn verwijderd, hoe groter de trend. In plaats van de lijnen kun je ook naar de candles kijken. Gaan de candles van onder de lijn naar boven de lijn is een koop signaal en gaan de candles van boven de lijn naar onder de lijn is een verkoop signaal. Hoe groter de candles, hoe sterker de tred.

Pin It

Laat een reactie achter