Hoe neem ik geld op van mijn Poloniexrekening?

Wanneer je geld over wilt hevelen van Poloniex naar bijvoorbeeld Binance, of je wilt gewoon geld opnemen en

Wanneer je geld over wilt hevelen van Poloniex naar bijvoorbeeld Binance, of je wilt gewoon geld opnemen en naar je bankrekening overmaken, kun je deze handleiding volgen. Deze handleiding beschrijft de situatie van augustus 2018.

Om te beginnen zorg je dat het bedrag dat je wilt overmaken van Poloniex beschikbaar is in de currency die door de andere partij (Binance of een portemonnee die gekoppeld is aan jouw bankrekening. In deze beschrijving gaan we uit van een opname van Bitcoins.


Login op Poloniex en klik op “Balances” en daarna op “Deposits & Withdrawals”

dropdown menu withdrawals


In de lijst met crypto’s klik je helemaal aan de rechter kant bij BTC op “Withdrawal”

lijst met munten


Geef bij adres het adres op van jouw portemonnee of het stortingsadres van de Exchange waarnaar je geld wilt overhevelen. Vul het aantal Bitcoins in en klik op “Withdrawal”. Controleer altijd het stortingsadres goed! Wanneer dit verkeerd is of je geeft een adres op van een andere munt, dan ben je je geld kwijt!

stortingsadres en hoeveelheid bitcoins


Als je de tweefactor authenticatie hebt aangezet dien je hier je beveiligingscode op te geven

poloniex google 2fa


Het kan zijn dat je meer bitcoins opneemt dan op jouw account is toegestaan of er gaat iets ander niet helemaal juist, dan krijg je onderstaande melding

melding met niet genoeg bitcoin


Als het verder goed gaat krijg je onderstaande medling

melding om email te controleren


Ga naar je mail en klik op de link in de mail die je van Poloniex ontvangen hebt met als onderwerp “Withdrawal Confirmation”. Op onderstaand scherm klik je dan op “Yes, send funds”

yes send funds


Het volgende scherm verschijnt en nu wachten op voldoende confirmaties voor dat het bedrag aan de andere kant beschikbaar is. Klik op “deposit & whithdrawal history”

poloniex confirmed


Scrol naar beneden naar “Withdrawal History”, selecteer en kopieer de volledige code achter “Txid”

withdrawal geschiedenis


Het aantal vereiste confirmatie verschilt per exchange of portemonnee. Het gemiddelde is zes. Door je verzend of ontvangstadres in te geven bij www.blockchain.com/nl/explorer kun je jouw transactie volgen en zien hoeveel confirmatie je hebt. In het zoekscherm plak je de Txid code die je hebt gekopieerd en klik op “Search”

transactie zoeken


Vaak is wat je ziet een verzameltransactie. Tussen de transacties die je ziet staat ook jouw transactie. Je ziet het bedrag en het adres waarnaar je de bitcoins verzonden hebt

bitcointransactie informatie


Pin It

Laat een reactie achter