bytecoin logo plaatje

De beste bytecoin Exchange-sites voor Crypto-beleggers

Bytecoin exchange sites worden steeds talrijker naarmate de privacy-gerichte cryptocoin verder ontwikkeld. Er is echter een duidelijke leider

Bytecoin exchange sites worden steeds talrijker naarmate de privacy-gerichte cryptocoin verder ontwikkeld. Er is echter een duidelijke leider als het op volume aankomt en is het het beste om te handelen daar waar de actie is.

Bytecoin (BCN) is een unieke cryptocurrency die het streeft naar totale privacy en anonimiteit sinds de oprichting in 2012. Sinds het ontstaan van de Monero-vork was Bytecoin de eerste die Cryptonote-technologie als de kern van het project gebruikte. Bytecoin maakt gebruik van Cryptonote en de daarbij behorende ringhandtekeningen en creëert hiermee een ecosysteem van privé- en niet-traceerbare transacties, wat zijn tanden zette in het beginstadium van het dark web.

Tegenwoordig streeft Bytecoin ernaar een grotere speler op de markt te worden met een specifieke focus op het verstoren van het huidige financiële systeem in het algemeen en het ontwikkelen van een nieuw financieel systeem dat efficiënter is dan het huidge.

Bytecoin Exchange – Waar Bytecoin te kopen, verkopen en verhandelen

Er zijn momenteel een aantal online exchanges waar je dollars of crypto voor Bytecoin kan ruilen. Om een goede keuze te maken en het kaf van het koren te scheiden kun je het best naar het volume kijken.

overzicht van de bytecoin markten

Exchanges die handelen met een hoog crypto handelsvolume kunnen vaak de meeste liquiditeit en de ruimste keuze in handelsparen* bieden. Echter, de meest actieve exchange in het algemeen is niet noodzakelijk waar de meeste actie voor Bytecoin is. Neem bijvoorbeeld de cryptocurrency exchange OKEx. OKEx is de nummer vijf in trading voor het totale handelsvolume en heeft Bytecoin als een notering. OKEx is echter slechts goed voor minder dan één procent van het totale volume van de verhandelde Bytecoin.

*handelsparen: een paar waar in gehandeld wordt, bijvoorbeeld BTC/USDT

Waar de Bytecoinhandel op dit moment het grootst is, is op het moment van schrijven verreweg HitBTC. Maar voor je gelijk naar HitBTC gaat zijn er een aantal andere exchanges die je kunt overwegen. Wellicht handel je al op Binance of heb je goede dingen gehoord over Poloniex en wil je deze diensten uitproberen. Ondanks het leeuwendeel van het volume dat op HitBTC is zijn er andere Bytecoin-exchanges die je zou moeten kennen.

Exchanges die handelen in bytecoin
De beste manier om in Bytecoins te handelen is om Bytecoin te kopen en verkopen tegen andere cryptocurrencies. BCN/BTC, waarmee Bytecoin tegen Bitcoin trade is de makkelijkste en waarschijnlijk de beste keuze om bytecoin te kopen, vooral als je al Bitcoins gebruikt.

Het gebruik van Bitcoin om Bytecoin te kopen is vrij eenvoudig. Nadat je je hebt geregistreerd bij een exchange naar keuze schrijf je Bitcoin over naar jouw nieuwe portemonnee op deze exchange. Zodra de Bitcoins gestort zijn kun je aan de slag en trade je het handelspaar BCN/BTC tegen de prijs die je wenst.

Zoals met elke exchange op dit moment moet je sterk overwegen om de nieuw aangeschafte bytecoins van de exchange wallet naar jouw eigen portemonnee te verplaatsen. Als je niet vaak wilt handelen is het altijd het beste om jouw eigen cryptocurrencies in je eigen portemonnee te bewaren die je goed hebt beveiligd. Exchange-portefeuilles blijven een belangrijk doelwit voor hackers. Hoewel fondsen eerder zijn teruggewonnen of vergoed door de exchange is het niet de beste plek om je eigen crypto’s te bewaren.

Binance Exchange

Binance (relatief laat om Bytecoin aan te bieden) is een cryptocurrency exchange van hoog niveau met bijna 400 cryptocurrencyparen om te traden. Binnen de cryptocurrency-gemeenschap is Binance zeer populair wegens zijn bewezen diensten, professionaliteit en veiligheid. Op dit moment is Binance goed voor ongeveer 11% van het totale volume voor Bytecoin waarvan BCN/BTC en BCN/ETH bijna alle activiteiten voor hun rekening nemen.

voorpagina van OKEx

OKEx heeft een vrij klein aandeel in de Bytecoin-activiteiten, maar heeft BCN recentelijk genoteerd om te traden. Deze exchange is momenteel de op vier na grootste ter wereld en heeft een enorm bereik van meer dan 500 handelsparen, waaronder BCN/BTC, BCN/USDT en BCN/OKB. OKEx exchange is wat meer geavanceerd en biedt onder andere toegang tot futures en margetrading, maar nog niet bij Bytecoin.

voorpagina Poloniex

Poloniex – Ook een kleinere speler in het Bytecoin-volume. Poloniex is gevestigd in Boston en biedt ongeveer 100 handelsparen. Voor Bytecoin heeft de exchange twee paren: Bytecoin en Bitcoin samen met Bytecoin en Monero. Als een kleinere exchange in het algemeen ten opzichte van de top vijf, is het aandeel van de Bytecoin op Poloniex grotendeels te danken aan de unieke combinatie BCN/XMR.

voorpagina hitbtc

HitBTC – De zware jongen in het totale Bytecoin handelsvolume. HitBTC claimt verantwoordelijk te zijn voor ruim 85% van het Bytecoin handelsvolume, voornamelijk met de handel van BCN/BTC en BCN/USDT. HitBTC is operationeel sinds 2013 en heeft de meeste handelsparen in de branche, meer dan 700.

Alles bij elkaar genomen

HitBTC, Binance, Poloniex en OKEx voorzien in bijna alle handelsactiviteiten met Bytecoin tot nu toe. Elk van deze handelsplatforms heeft zijn eigen opties en diensten om aan onze individuele behoeften te voldoen. De keuze welke exchange het best bij je past hoeft niet noodzakelijkerwijs te berusten op het volume of liquiditeit.

De bovengenoemde Bytecoin-exchanges zijn relatief eenvoudig te gebruiken. Hoe meer nieuwe traders de exchange gaan gebruiken, hoe meer bekendheid voor Bytecoin en andere cryptocurrencies en de professionaliteit van het platform.

Naast exchanges zijn er uiteraard ook andere manieren om te investeren in Bytecoin. Bytecoin mining is er een van en r/BytecoinBCN als open source project biedt kansen voor de goede ontwikkelaar.

Dit artikel van Fabian Leferink verscheen eerst op Coincentral.com

Pin It

Laat een reactie achter