Bitcoins kopen – Stap voor Stap Handleiding

Bitcoins kopen met bv iDEAL. Om bitcoins, of een andere cryptocurrency te kopen dien je te beschikken over

Bitcoins kopen met bv iDEAL.

Om bitcoins, of een andere cryptocurrency te kopen dien je te beschikken over een portemonnee om de gekochte currency op te storten. Je zou de munten ook gelijk naar de Exchange waarop je handelt of gaat handelen kunnen storten, maar ik verkies een separate portemonnee. Hieronder vind je de stap voor stap handleiding op Bitcoins te kopen via BTCDirect, zoals het werkte per augustus 2018.

Bij sommige aanbieders waar je cryptocurrency kunt kopen beschik je ook gelijk over een portemonnee, bijvoorbeeld bij het Nederlandstalige BitMyMoney.com. Maar in mijn ogen gaat dit tegen het principe van blockchain. Ik geloof immers dat de kracht van een open blockchain in de decentralisatie zit, waarbij de gebruiker in control is over zijn/haar bezittingen. Zodra een derde partij de toegang heeft tot zijn of haar sleutel en daarmee dus ook tot zijn of haar crypto’s, is er in onze optiek sprake van een constructie die veel overeenkomsten vertoont met een constructie zoals bij een gecentraliseerde bank. De aanbieder wordt dan jouw bank als het ware. Onderstaande video verduidelijkt dit punt.


Via BTCDirect kun je eenvoudig Bitcoins kopen. Hier kun je ook Bitcoin Cash (BCH), Etherium (ETH), Litecoin (LTC) en Ripple (XRP) kopen. In deze handleiding gaan we Bitcoin kopen en deze laten storten op jouw portemonnee. Heb je nog geen portemonnee, dien je deze eerst aan te maken.


Voordat je begint is het aan te raden de volgende zaken klaar te hebben staan:
– geldig e-mailadres die je voor deze registratie wilt gebruiken
– een geldig mobiel telefoonnummer die via SMS geverifieerd wordt
– kopie (scan of foto) van een geldige ID
– een selfie met jouw ID in je hand. Zowel je ID als gezicht dienen duidelijk zichtbaar te zijn


Ga naar BTCDirect en klik op “Registreren”


Vul het emailadres in waarmee je wilt registreren, ga akkoord met de voorwaarden en klik op “Registreren”


Ga naar je mailbox en klik op de link in de mailbevestiging die je van BTCDirect ontvangen hebt


Vul je voornaam en achternaam in, kies een veilig wachtwoord en klik op “volgende stap”


Vul je telefoonnummer in en klik op “volgende stap”


Vul de zescijferige code die je op je telefoon hebt ontvangen in en klik op “volgende stap”


Nu gaan we je ID verifiëren, ik kies hierbij voor Paspoort


Klik op het plaatje in het midden van de pagina

Brows naar de locatie waar je een kopie hebt van de voorkant van jouw paspoort


Indien je paspoort correct is ontvangen door de server zie je thumbnail van je document. Klik dan op “volgende stap”


Nu wordt er gevraagd om een foto (selfie) waarom je gezicht duidelijk is te zien en je houdt jouw ID in in je hand, onder je gezicht. Klik op het plaatje in het midden van de pagina om verder te gaan


Selecteer het juiste document en als deze als thumbnail zichtbaar is klik je op “volgende stap”


We zijn nu bijna klaar. Klik op “Ga naar je account” om naar je account te gaan


Vul rechtsboven op de pagina in hoeveel bitcoins je wilt kopen en klik op “Bitcoins kopen”. In dit voorbeeld koop ik voor € 10,- aan bitcoins


Kopieer en plak eerst jouw bitcoin wallet adres naar boitcoinadres. Let op dat je hier echt jouw bitcoin wallet adres opgeeft, niet per ongelukt je Etherium wallet adres bijvoorbeeld. Selecteer hoe je wilt betalen, bijvoorbeeld met iDEAL, en vul de overige gevraagde gegevens in. Zodra je hebt betaald controleert BTCDirect handmatig of het rekeningnummer bij jou naam hoort. Op werkdagen gebeurd dit doorgaans binnen een dag. Deze controle gebeurd alleen als je voor de eerste keer besteld, hierdoor duurt het iets langer voor je over jouw bitcoins beschikt.


Zodra de transactie is geslaagd ontvang je hiervan een bevestiging en kun je op jouw wallet kijken wanneer de bitcoins binnen zijn. Als je een wallet hebt aangemaakt op BTC.com, dien je dus in te loggen op BTC.com om jouw bitcoins te kunnen zien.

Heb je opmerkingen of vragen? Plaats ze hieronder in het opmerkingen veld of stuur mij even een mailtje.

Pin It

Laat een reactie achter